Gyakran Ismételt Kérdések

Zavarja a rossz időjárás az internetet?

Az időjárási tényező a jelenlegi korszerű mikrohullámú antennákat alig vagy egyáltalán nem zavarja, legfeljebb egészen extrém időjárási helyzetben (vastag hó ráfagy az antennára, vagy orkánerejű szél elcsavarja, eltöri az antennát) fordulhat elő, hogy a sávszélesség lecsökken, vagy a kapcsolat megszakad.

Veszélyes a vezeték nélküli internet közelsége?

A kapcsolatot biztosító antennák alacsony frekvenciát bocsájtanak ki, az egészségre nem ártalmasabb mint a mobil technológia. Egy, a fülünkön lévő mobiltelefon teljesítményének 1/10-ede, 1/20-ada a kibocsájtott frekvencia.

Van lehetőség szüneteltetni a szolgáltatást?

gen! 1 éven belül maximum 6 hónapig lehet szüneteltetni a szolgáltatást.

Beköthető hozzám a szolgáltatás?

Igen, általában mindenkit. Fontos szerepet játszik, hogy az épület, ahová az internet bekötésre kerül milyen környezeti adottságokkal rendelkezik (fa, magas épületek) az antenna kommunikációja végett.

Milyen eszközök kerülnek felszerelésre?

Egy Ubiquiti márkájú antenna a kültéren, egy az antennától a laktérbe elvezetett Bitner Ftp kábel és egy Mikrotik Wifi Router.

Épületen belül hová kerül a router?

Bárhova kérhető a lakótérben. – a kihelyezett eszközök élettartamát nagyban befolyásolja az adott környezeti hőmérséklet, páratartalom.

Van saját router, miért kel másik?

Az általános otthoni router-rek buták és nem megbízhatóak, úgy alakítottuk ki a rendszerünket, hogy az általunk preferált Mikrotik márkájú eszközökkel tejes felügyeletet és  nagy rendelkezésre állást tudjuk biztosítani. Van mód saját router-t is használni másodlagos router-ként, de erre már nem terjed ki a teljes technikai támogatásunk.

További kérdések és válaszok

Mi az a HotSpot?

A HotSpot egy nyilvános, vezeték nélküli (WiFi) internet-hozzáférési pont. Lényege, hogy bárki használhatja az arra alkalmas eszközzel, például laptop vagy mobiltelefonnal. Felcsatlakozva egy az eszköz által feldobott weboldalon kel bejelentkezni az Aktivációs kártyával az internet megkezdése előtt.